Sport pentru fiecare!

Ce înseamnă tinerețea? Care sunt avantajele ei? Ce ar trebui făcut pentru copii și tineri?

Sunt întrebări la care noi, cei care suntem Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, încercăm să găsim raspunsurile potrivite, pentru ca cei care astăzi sunt caractere în formare să se dezvolte armonios.

Pentru asta am creat programe în două mari direcții sport și tineret. Pentru asta zi de zi suntem în teren alături de copii și tineri dornici să spargă monotonia vieții. Pentru asta punem timp și suflet de la noi, pentru ca ei, generația tânără să se descopere pe sine și să pășească armonios în viață.

Astăzi vorbim despre partea sportivă, fără a neglija însă activitatea de tineret, abordând activitatea din week-end-ul ce tocmai s-a scurs.

”Festivalul Crețenilor” s-a desfășurat în comuna Crețeni, adunând circa 100 de copii de la școlile din comunele învecinate – Amărăști, Glavile, Sutești, dar și din localitate, pentru a participa la probele sportive alergare de viteză, săritura la groapa cu nisip și fotbal.

”Cupa Boromir” a avut loc la Câineni unde au participat tot 100 de copii și tineri din Perișani, Malaia, Brezoi, Racovița, Voineasa și Titești întrecându-se la cros și fotbal.

Trofeul ”Săgeata de Argint” a fost organizat în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local ”Mircea cel Bătrân” la tir cu arcul și tir cu pistol air soft. Locația aleasă de aorganizator a fost Municipiul Râmnicu Vâlcea – Dealul Capela, unde tot un număr de aproximativ 100 de tineri au luat la ochi ținta.

”Cupa Rusidava” s-a desfășurat în Municipiul Drăgășani, unde 120 de copii fete și băieți au participat la o competiție de handbal, la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”.

Toți cei care s-au situat pe primele trei locuri de la toate competițiile enumerate mai sus au fost recompensați cu premii pe specificul fiecărei probe la care au participat, acestea fiind asigurate de către D.J.S.T. Vâlcea și partenerii săi.

Totodată specificăm faptul că autoritățile locale s-au îngrijit ca tinerii și copiii care au participat la întrecerile sportive să beneficieze de un sandvici și o sticlă cu apă.