Istoric

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, cum se numeste in prezent, a luat fiinta in anul 1968 odata cu noua reampartire administrativa a Romaniei, numindu-se pe atunci Consiliul Judetean pentru Educatie Fizica si Sport, care avea la conducerea sa un presedinte onorific si un vicepresedinte, iar postul de adjunct ii revenea secretarului Consiliului Judetean pentru Educatie Fizica si Sport.

In anul 1990 se infiinteaza Oficiul Judeteran pentru Educatie Fizica si sport, acesta fiind un departament al Ministerului Sportului de atunci, dar titulatura este pentru putin timp atribuita institutiei, deoarece in anul 1991 capata denumirea de Directia pentru Tineret si Sport, avand la conducerea ei un presedinte.

Din anul 2002 lucrurile se schimba, iar institutia care astazi exista sub denumirea de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, se numeste Directia de Sport Valcea, fiind condusa de un director executv.

Din noiembrie 2010, am functionat ca directie in cadrul Ministerului Educatie Cercetarii Tineretului si Sportului, conducerea revenidu-le directorului executiv si directorului executiv adjunct, avand in componenta sa departamentul de sport si departamentul de tineret-tabere.

Incepand cu data de 19 ianuarie 2013, prin publicarea H.G. nr. 11/09.01.2013  in Monitorul Oficial nr. 42 din 19.01.2013, se infiinteaza Ministerul Tineretului si Sportului si se abroga H.G. 141/ 2010 cu modificari si completari ulterioare privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, luand fiinta Directiile Judetene pentru Sport si Tineret.