Comisia Judeteană de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport Vâlcea

Astăzi 13.12.2017, la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, începând cu orele 12.00, a avut loc întrunirea perioadica în şedinţă de lucru a Comisiei Județene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport Vâlcea, având următoarea ordine de zi:

  1.    Informare privind activitatea sportivă și de tineret (D.J.S.T. și structuri sportive);
  2. Informare privind combaterea violenței în sport;
  3. Dezbateri;
  4. Diverse.

La prezidiu s-au aflat doamna subprefect Aurora Gherghina și domnul Ioan Filip – consilier, reprezentanți ai Instituției Prefectului Vâlcea. Împreună cu aceștia s-a mai aflat și domnul profesor Marinescu Bogdan, în calitate de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.

S-a trecut în revistă activitatea D.J.S.T. Vâlcea și a asociațiilor sportive de pe raza județului nostru, aceastea având ca reprezentanți președinții desemnați.

În urma unei analize profunde, a anului 2017, s-a putu concluziona că nu au fost incidente majore soldate cu violență, iar acolo unde s-au semnalat abateri de la buna conduită sportivă, s-au luat măsurile care se impun, in comisiile de disciplină.

Alături de cei enumerați mai sus au fost prezenți și reprezentanții jandarmeriei, poliției și ai I.S.U., drept pentru care ținem să le mulțumim din nou, pentru faptul că pe tot parcursul anului au răspuns prompt solicitărilor miscării sportive, pentru a preîntâmpina sau pentru a aplana situații care ar fi putut duce la violență.

Doamna Aurora Gherghina, suprefect al județului Vâlcea și-a arătat disponibilitatea de a sprijini mișcarea sportivă, exprimându-și dorința ca pe viitor să existe un dialog real între toți factorii implicați, pentru ca sportul să redevină cu adevărat un ambasador al României.