„Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate” – Scoala Gimnaziala Nr. 5 din Ramnicu Valcea

Astazi 14 decembrie 2017, in prezenta a peste 130 de elevi de la , s-a desfasurat a cea de-a treia intalnire din cadrul programului national „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”.
La acest eveniment au fost prezenti patru sportivi de performanta dintre cei pe care ii are judetul Valcea si anume: Daniel Moldovan – haltere, Luminita Hutupan Dinu – handbal,Ghita Silviu – karate si Dinu Paul Viorel – karate.

Daniel Moldovan – Multiplu medaliat la campioanatele nationale si Cupa Romaniei la haltere. Actualmente antrenor de haltere.

Luminița Huțupan Dinu – este considerată cea mai bună portăriță din toate timpurile a României. Redam mai jos palmaresul acesteia: Club – de 3 ori câștigătoare a Ligii Campionilor EHF Feminin; de 2 ori câștigătoare a Super Cupei Europei; de 10 ori câștigătoare a Ligii Naționale din România și a Campionatului Național Sloven; de 9 ori câștigătoare a Cupei României și a Cupei Sloveniei; câștigătoare a Supercupei României 2007 – prima ediție;câștigătoare a Cupei Cupelor 2007; câștigătoare a Trofeului Campionilor 2007 – prima ediție; semifinalistă a Ligii Campionilor EHF 2009, 2012. Echipa națională- locul al doilea Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2005. Individual – Cel mai bun portar la Campionatul European de Handbal Feminin din 2000; cel mai bun portar la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2005; cel mai bun portar din toate timpurile – votată cu 93,77% pe pagina oficială IHF; în noiembrie 2010, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea i-a conferit în unanimitate titlul de Cetățean de onoare al orașului.

Silviu Ghiță – Vicecampion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2014 Centura Neagra si gradul 2 DAN Karate Shotokan. A obtinut un peste 100 de medalii la Campionate Mondiale (stilul shotokan ), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu si shito ryu ), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale. A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Medalia Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.

Dinu Paul – Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, si Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2017 Centura Neagra si gradul 5 DAN Karate Shotokan. A obtinut un numar de 188 de medalii, dupa cum urmeaza: 55 medalii aur, 52 medalii argint si 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale. A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Karate si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.