Hercules – Editia a III-a!

Proiectului Hercules a ajuns la a treia editie, fapt pentru care Directia Judeteana de Sport Valcea a dat startul sesiunilor de antrenament pentru copiii si tinerii care nu au mai facut pana acum sport intr-un mod organizat.
Obiectivele Proiectului “HERCULES” sunt urmatoarele:
• Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
• Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
• Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
• Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
• Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
• Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.
”Este vara, iar vacanta te imbie la distractie, miscare si voie buna, astfel ca pentru a veni in intampinarea nevoilor copiilor si tinerilor, am inceput sesiunile de initiere in practicarea sportului, iar cluburile si asociatiile sportive si-au arata disponibilitatea pentru inceperea de sesiuni de antrenament cu cei care pentru prima data iau contact cu o structura organizata in acest sens” a declarant Bogdan Marinescu, director al Directiei Judetene de Sport Valcea.
De data acesta cei care au hotarat sa merga sa practice un sport, au optat pentru fotbal, iar clubul care s-a implicat a fost Sport Club Municipal Ramnicu Valcea, antrenor fiindu-le Turmacu Jean, un nume cunoscut la nivel judetean.
In intervalul 03-08.07.2023 un numar de 25 de copii si tineri au luat parte la antrenamente, iar speranta noastra este aceea de a vedea cat mai multi dintre ei copii pe terenurile de sport.
“Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore” a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.