Comunicat de presă

 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în anul 2020 și-a propus să finanțeze un număr de 87 de competiții sportive după cum urmează:

  • Programul ”Promovarea sportului de performanță” – Campionate Naționale – etape locale și etape județene;
  • Programul ”Promovarea sportului de performanță” – Alte competiții locale, județene și interjudețene;
  • Programul ”Sportul pentru Toți”;
  • Premierea celor mai buni sportivi și antrenori ai anului – ”Gala Sportului Vâlcean” 2020.

Având în vedere suma aprobată de către Ministerul Tineretului și Sportului în acest an pentru activitatea sportivă, adică 45.000 lei, vom finanţa în anul 2020 un număr de 87 de competiţii. La toate aceste evenimente D.J.S.T. Vâlcea vine cu premii care constau în diplome, cupe, medalii, plachete și materiale sportive, conform bugetului pentru fiecare eveniment în parte.

Calendarul de activitate sportivă pentru anul în curs  a fost întocmit în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020 de către D.J.S.T. Vâlcea, prin compartimentul de specialitate, în colaborare cu structurile sportive de pe raza judeţului Vâlcea, pe baza propunerilor venite de la reprezentanţii structurilor sportive.

Multe dintre competițiile prinse în calendarul propriu sunt deja tradiție, acestea adunând de fiecare data copii și tineri dornici de a concura și a urca pe podium.

Vrem să mulțumim încă de la început tuturor celor care vor veni alături de noi pentru a susține mișcarea sportivă la nivel județean, pentru că totdeauna am avut o țintă comună, aceea de a stimula copiii și tinerii să practice sportul. Suntem conștienți de aportul pe care îl au partenerii, fapt pentru care avem siguranța că toate competițiile sportive prinse în calendarul propriu, se vor desfășura conform planificării.

Ca și în anii precedenți apreciem pozitiv implicarea Inspectoratului Școlar Județean, primăriilor locale, și instituțiilor publice partenere. pentru înțelegerea și sprijinul real pe care îl acordă sportului vâlcean, deoarece se implică în mod activ în fenomenul sportiv.