Campionii Romaniei la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănesti

”Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati”, program finantat de Ministerul Tineretului si Sportului si derulat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a ajuns si la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănesti, un loc unde peste 120 de elevi au putut interactiona cu un om valoros al sportului romanesc, si anume Paul Dinu, un sportiv, care dupa multa munca a reusit sa ajunga sa auda cantand imnul de stat al Romaniei pe multe podiumuri, la Campionate Mondiale, Campionate Europene si Campionate Nationale.

Ca si in alte locatii pe unde am fost, elevii au droit sa afle de la ei, de la sportivi, cat de greu este sa faci sport, de ce sa faci sport si mai ales care sunt beneficiile practicarii sportului?

La aceste intrebari au putut primi raspunsuri care sa ii determine sa se apuce sa practice orice forma de sport, pentru ca noi cu totii stim ca nu conteaza varsta, ci conteaza determinarea. Beneficiul principal este sanatatea, iar daca ne gandim doar la acest aspect, am gasit suficiente motive pentru a lua hotararea de a practica sportul.

Dincolo de acest aspect, am inteles de la marii campionii ca prieteniile inchegate intre sportivi sunt prietenii durabile. Acesta ar fi un alt motiv pentru care am putea practica sportul. Si de ce sa nu amintim si faptul ca sportul modeleaza caracterul, iar Romania, dar mai ales tinerii, au nevoie de un caracter puternic.