Campionii Romaniei la Brezoi si la Casa de copii Ramnicu Valcea – Nord

Ca si in alte ocazii, ”Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati”, program finantat de Ministerul Tineretului si Sportului si derulat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a luat la pas scolile valcene, de data aceasta poposind in Brezoi la Scoala Primara Nr. 1.

In prezenta unui numar de aproximatv 100 de copii, campionii mondiali, europeni si nationali la karate Paul Dinu Viorel si Ghita Silviu, au putut sa le vorbeasca copiilor despre beneficiile practicarii sportului. Copiii din scoala mai sus amintita au primit cu bucurie indemnul de a deveni sportiv. Au fost fascinati de povestea de viata a celor doi, mai ales ca Silviu Ghita este si cadru didactic in Brezoi.

Campionii Romaniei, au avut amabilitatea sa se opreasca si la  la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat – din Nordul Ramnicului, fapt care le-a permis sa stea de vorba cu copiii si tinerii care locuiesc acolo.

Ne-am gandit ca ar fi bine sa-i stimulam la practicarea sportului si pe copiii orfani sau pe cei cu dizabilitati. Facem acest lucru, pentru ca ne dorim ca acestia sa aiba sansa sa se dezvolte armonios atat fizic cat si mental, sa-si croiasca un drum principial in viata, pentru ca stim cu totii ca sportul aduce disciplina in viata individului.

Am fost primiti cu entuziasm, iar cei care au luat parte la intalnirea cu campionul Paul Dinu Viorel, au dorit sa stie cum a fost posibil ca sportivul aflat in fata lor a reusit sa atinga asemenea performante. Cu rabdare, acesta le-a expus povestea de viata, si i-a incurajat pe cei cu care a interctionat, sa nu renunte niciodata la visele lor si sa-si urmeze drumul, luptand, pana cand isi vor atinge tinta.

A fi orfan nu inseamna ca nu poti sa reusesti in viata. Prin munca si perseverenta totul este posibil!

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2018/04/brezoi1.jpg