Proiectul „HERCULES” a ajuns la a treia ediție!

Ministerul Sportului continuă inițiativa de a atrage copiii către sport!

În luna februarie, de-a lungul vacanței școlare, Ministerul Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, va desfășura a treia ediție a Proiectului “HERCULES”, program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 15 ani cursuri de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

 “A treia ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. La edițiile anterioare am avut peste 11.500 de participanți la nivel național și sunt convins că perseverența este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanță și să atragem tot mai mulți copii către sport. Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Sportul școlar este un pilon important al Strategiei Naționale pentru Sport și îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Elevii vor petrece activ o săptămână de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: Karate, Atletism si Handbal.Cursurile de inițiere sunt susținute de antrenori cu bogată experiență, în directă colaborare cu federațiile sportive naționale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.

Pentru următoarele perioade de vacanță care vor fi pe parcursul anului 2023, entitățile sportive doritoare să participe în Proiectul ”Hercules”, sunt invitate să se adreseze Direcției Județene de Sport Vâlcea.

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea.

Obiectivele Proiectului “HERCULES”:Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din județul Vâlcea;

  • Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Compartimentul de presă al D.J.S.T. Vâlcea