Participare internationala la Comisia de Actiune Impotriva Violentei in Sport

Astăzi 20.03.2018, la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, începând cu orele 09.00, a avut loc întrunirea perioadica în şedinţă de lucru a Comisiei Județene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport Vâlcea, având următoarea ordine de zi:

  1. Informare privind activitatea sportiva si de tineret (D.J.S.T. si structuri sportive); prezentare parteneri – institutii publice
  2. Cuvant Institutia Prefectului – suprefect Aurora Gherghina
  3. Prezentare proiect prof. Papa Dragulescu Nadia – Colegiul Economic;
  4. Informare privind combaterea violentei in sport;
  5. Dezbateri, discutii, intrebari;

La prezidiu s-au aflat doamna subprefect Aurora Gherghina și domnul Ioan Filip – consilier, reprezentanți ai Instituției Prefectului Vâlcea. Împreună cu aceștia s-a mai aflat domnul profesor Marinescu Bogdan, în calitate de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, doamna Nadia Papa-Drăgulescu.

S-a trecut în revistă activitatea D.J.S.T. Vâlcea și a asociațiilor sportive de pe raza județului nostru, aceastea având ca reprezentanți președinții desemnați.

Doamna Nadia Papa-Drăgulescu, a prezentat  proiectul ”I have a dream”, in fața unei delegatii de peste 100 de elevi de la Colegiul Economic dar și din România, Letonia, Germania, Bulgaria și Turcia.

Obiectivele proiectului prezentat, finanțat prin Erasmus+ sunt: combaterea discriminării si a violentei in randul tinerilor, promovarea egalității de șanse și a fair-play-ului, eliminarea prejudecăților, formarea unor valori morale precum toleranța, altruismul, onestitatea, respectul pentru alte culturi și dezvoltarea competențelor lingvistice și digitale.

Alături de cei enumerați mai sus au fost prezenți și reprezentanții jandarmeriei, poliției și ai I.S.U., drept pentru care ținem să le mulțumim din nou, pentru faptul că permanent au răspuns prompt solicitărilor miscării sportive, pentru a preîntâmpina sau pentru a aplana situații care ar fi putut duce la violență.

Rând pe rând reprezentanți din țările participante au luat cuvântul și au și-au exprimat dorința de a promova valori sănătoase în rândul tinerilor, pe terenurile de sport și în momentele de interacțiune. Ideea generală a celor cinci țări participante a fost aceea de a educa populația inca de la o vâstă fragedă in spiritul toleranței și a fair-play-ului. Astfel vom reuși să reducem violența în sport și să întărim relațiile dintre oameni, pentru ca rasismul să nu își mai facă simțită prezența.

În acest sens domnul Constantin Vlașcu, președintele Asociației Sportul pentru Toți a făcut cunoscut participanților că în fiecare an la Constanța are loc Festivalul de Lupte Tătărești ”Kureș”, fapt care ne motivează pozitiv în promovarea toleranței.