Comunicat de presă

Când spui ”vacanța de vară”, spui tot, pentru că asta înseamnă libertate, distracție, drumeție, relaxare, și de ce nu tabără. Pentru Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a fost un sezon plin, deoarece vara a început cu taberele pentru copii și tineri, oferindu-le participanților momente unice, care vor dainui peste timp.

Cele trei centre de agrement Cozia, Căciulata și Brădișor au fost pregătite din timp de personalul propriu pentru a primi cei 1600 de copii și tineri  din toată țara, din cele 10 serii, iar drumețiile, focurile de tabără și activitățile de petrecere a timpului liber au întregit eforturile, pentru ca toți cei care au optat să-și petreacă vacanța pe meleaguri vâlcene să aibă parte de cele mai bune condiții.

Și pentru ca totul să fie la superlativ, Compatimentul ”Tineret” din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, și-a desfășurat o parte din activitate în centrele de agrement unde au organizat tabere tematice.

În rândurile de mai jos dorim să împartășim din bucuria noastră și altora, descriindu-vă succint activitatea de la două dintre acestre tabere.

Tabăra Națională ”Descoperă, Cunoaște, Apreciază” de anul acesta a fost o tabără de tip militar, care a prins foarte bine la cei 80 de tineri prezenți, deoarece pe toată perioada șederii în Centrul de Agrement Brădișor au avut parte de instrucție militară (învioarare) în fiecare dimineață și de practicarea airsot-ului, care este un joc sportiv, unde participanții simulează un conflict sau efectuează misiuni cu ajutorul unor replici ale armelor reale.

Acest sport se bazeaza pe onestitatea celor implicați, deoarece la impact nu rămân urme care să poată fi detectate la jucătorul lovit, acesta din urmă recunoscând când a fost ”lovit”. Ca urmare a recunoașterii fiecărei lovituri care te scoate din joc, participanții dezvoltă un caracter puternic, nobil, bun de urmat.

Tabăra Națională ”Artă în natură” Ediția I, a fost organizată la Centrul de Agrement Cozia, unde 80 de tineri au putut să-și dezvolte creativitatea și a abilitățile inovative în domeniul artei. Gradul de informare a  acestora privind efectele benefice ale activităților nonformale în natură a crescut, dorindu-și să se implice în  activităţi de protejare şi conservare a mediului înconjurător.

”Artă în  natură” a oferit tinerilor în perioada 28 august – 3 septembrie 2019, într-un spațiu natural și ecologic,  o experiență reală  de învățare și de integrare  într-o echipă de dornică să-și dezvolte abilitățile, imaginația și creativitatea.

Tabăra a fost o pledoarie pentru practicarea activităților artistice în natură, ca o alternativă la consumul excesiv de gadgeturi. Practicând activități artistice și  nonformale în aer liber, cei 90 de  tineri din 15 județe ale țării și-au putut stimula starea de spirit, iar stima de sine a crescut.