”Campionii Romaniei” si Cupa ”G-ral Dr. Zorileanu” la Baile Govora

Liceul Tehnologic Baile Govora, a fost gazda unui dublu eveniment. Aici s-a desfasurat Cupa ”G-ral Dr. Zorileanu” si a fost prezent campionul de karate – shotokan – Paul Dinu, in cadrul proiectului ”Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati”.

Am fost incantati sa vedem oameni care sunt interesati de binele copiilor comunitatii lor, pentru ca la aceste doua evenimente au fost prezenti domnul primar Mihai Mateescu, doamna director al liceului mai sus amintit in calitate de gazda prof. Gheorghe-Pavelescu Camelia, domnul prof. Marinescu Bogdan in calitate de director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea si domnii Ioan Dumbravescu si Irinel Poenaru din cadrul D.J.S.T. Valcea.

Pe langa acestia au mai fost prezenti si numerosi profesori de sport, care au un interes direct in privinta miscarii sportive, pentru ca de mult timp au inteles ca daca elevii de la scolile unde profeseaza vor practica sportul, generatiile care urmeaza vor fi pregatite pentru viata.

Domnul Dinu Paul, din postura de sportiv de performanta, a putut sa le explice elevilor prezenti de ce este benefic sportul si care a fost motivul pentru care a ales cariera sportiva.

Pe langa faptul ca avut onoarea sa auda imnul national al Romaniei atunci cand a urcat pe podium, ne-a marturisit faptul ca sportul l-a ajutat sa nu fie niciodata bolnav. Daca luam in calcul doar acest factor, avem suficiente argumente pentru a practica sportul, indiferent de ramura pe care dorim sa mergem.

Privind catre evenimentul devenit de acum traditie la Govora si anume Cupa ”G-ral Dr. Zorileanu”, putem spune ca au fost prezente grupe de elevi de la scolile gimnaziale din: Baile Govora, Govora Sat, Mihaesti (Buleta, Bunesti, Magura), Stoenesti, Pietrari, Dobriceni, Pausesti-Otasau si Barbatesti.

Probele la care copiii au putut participa au fost urmatoarele: cros fete si baieti, alergare de viteza, tenis de masa, fotbal, baschet si handbal. Premierea a fost asigurata de catre DJST Valcea si Primaria Baile Govora.