Campionii României la Băbeni

În sala de sport a Liceului George Țărnea din Băbeni, a avut loc întâlnirea campionilor României cu elevii claselor I-XII. Aceștia, în număr de 230, au avut ocazia să stea de vorbă cu doi dintre sportivii care s-au remarcat pe plan sportiv, Dinu Paul Viorel și Bîlă Andreea.

Aceștia sunt practicanți de karate, iar cu această ocazie au stat la dispoziția elevilor, pentru a le împărtăși din experiența lor ca sportivi, dar și ca antrenori.

Este bine știut faptul că Paul Dinu este– Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. –  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016.

Andreea Bîlă – Centura Neagră  2 DAN, antrenor de Karate, maestru emerit al sportului, arbitru naţional, componentă a Lotului Naţional de Karate al României, Vicecampioană Mondială (stilul Shotokan), Campioană Europeană (stilul Shotokan) şi Naţională de Karate seniori, multiplu medaliată la Cupele şi Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale şi Internaţionale de Karate la Seniori, 6 ani în primi 10 sportivi ai anului în judeţul Vâlcea. La seniori a urcat de 76 de ori pe podium la finalele Campionatelor Naţionale de Karate, de 13 ori la Campionatele Mondiale, de 13 ori la Campionatele Europene, de 17 ori la Cupa României şi de 3 de ori la cupe internaţionale de karate seniori.

 

            La competiţiile naţionale şi internaţionale de Karate juniori și seniori – Campionate Mondiale (stilul Shotokan), Campionate Europene (stilurile Shotokan și Wado Ryu), Campionate Naţionale, Cupa României, Cupe Internaţionale, ca sportivă, am obţinut  122 de medalii din care 19 de aur, 48 de argint şi 55 de bronz.

 

În tot acest timp, de când a demarat proiectul, am avut o colaborare strânsă cu Andra Bica Inspector Școlar General la I.S.J. Vâlcea, Coca Gavrișiu Nițulescu, inspector de specialitate sport, Inspectoratul Școlar Județean, și nu în ultimul rând cu directorii instituțiilor de învățământ, și cu cadrele didactice. Am văzut dorința sinceră a cadrelor didactice, ca elevii din școlile unde profesează să practice sportul. Le dorim profesorilor să reușească să-i stimuleze elevii din scolile dumnealor să practice sportul, pentru ca sănătatea acestora să fie pe măsura vârstei pe care o au. Noi, D.J.S.T. Vâlcea, dorim să vedem că un număr cât mai mare de persoane, dar mai ales tineri, dornice să practice sportul.

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2018/03/babeni1.jpg