Este orașul nostru următoarea Capitală a Tineretului din România?

 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, alături de Ministerul Tineretului și Sportului, susține Capitala Tineretului din România, cel mai ambițios program național destinat tinerilor, care pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special.  Până pe 8 august, toate localitățile de rangul 0, I, II sau III (municipii și orașe) interesate să candideze pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2023 (1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023) pot să o facă online pe platforma selecție.capitalatineretului.ro

Orașul câștigător va beneficia de un premiu financiar în valoare de 50.000 euro din partea Băncii Comerciale Române. Titlul va oferi și oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private și deținătorul său va beneficia de asemenea de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România. De asemenea, orașul are dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor, cel mai important eveniment de celebrare, dezbatere și decizie al mișcării de tineret din România și va găzdui ediția din 2023 a Galei Tineretului din România.

 

Mai multe detalii aici: https://capitalatineretului.ro/aplica

 

Tineri implicați

          În perioada 17.05-30.06.2021 Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, prin inspectorii Compartimentului de Tineret, a organizat a doua ediție a acțiunii Tineri impicați. Obiectivul proiectului a fost creșterea abilităților de scriere de proiecte pentru 11 reprezentanți ai O.N.G.-urilor de și pentru tineret din județul Vâlcea. Ei și-au îmbunătățit cunoștințele teoretice și abilitățile practice de scriere de proiecte pentru tineri, exersând-le inclusiv pe tipul de cerere de finanțare a Ministerului Tineretului și Sportului.

În fiecare week-end din ultimele 3 săptămâni, 11 tineri au urmat un ciclu de 10 sesiuni teoretice și practice, în urma căruia au deprins, în mod interactiv, noțiuni de bază în scrierea proiectelor dedicate tinerilor, ce ar putea obține finanțare.

Pe toată durata activității, persoanele implicate au respectat regulile de prevenire și combatere SARS-CoV2, prin purtarea măștii, dezinfectare regulată, distanțare și termoscanare.

Rezultatele bune obținute prin organizarea celei de-a a doua ediții a proiectului Tineri implicați și impresiile tinerilor colectate prin completarea chestionarului final, ne determină să anunțăm că vom continua această activitate și în anul următor, cu atât mai mult cu cât participanții au depus deja proiecte în vederea obținerii finanțării, în cadrul Concursului Local de Proiecte organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.