Campionii Romaniei la Olanesti

Doi sportivi, doua povesti de viata, Daniel Moldovan si Paul Dinu. Oameni care au luptat pentru sport, pentru Romania. Au cladit o cariera sportiva si au dus tara noastra pe cele mai inalte culmi.

Datorita lor, a sportivilor, am putut auzi deseori de pe buzele multor oameni de pe intreg mapamondul, aprecieri si multe vorbe de admiratie. Astazi, ei s-au pus la dispozitia elevilor de la Liceul Tehnologic ”Iustinian Marina” din Olanesti.

Au coborat intre elevi, au stat de vorba cu ei, le-au spus despre ei. Toate aceste lucruri pentru ca acestia sa inteleaga ca sportul este ceva de care nu te poti lipsi daca vrei sa ai o viata echilibrata. Legatura dintre trup si mediul inconjurator este franta atunci cand lipseste miscarea, iar sanatatea este pusa in pericol.

Despre aceste lucruri au vorbit cei doi titani ai sportului. Dorinta cea mai mare a unui sportiv de performanta, indiferent de ramura sportiva din care provine, este sa vada determinare si dorinta sincera de a face. Si acest lucru nu este posibil daca generatiile care ne urmeaza isi petrec timpul mai mult in mediul virtual decat in lumea reala, drept pentru care exista o lupta crancena,intre a-si petrece timpul pe terenul de sport sau a face altceva. Mentorul are sarcina, dar si onoarea de indruma si sustine generatiile, pentru a face alegeri corecte si sanatoase.

Redam mai jos cateva detalii despre activitatea sportiva a celor doi:

Daniel Moldovan – Multiplu medaliat la campioanatele nationale si Cupa Romaniei la haltere. Actualmente antrenor de haltere la C.S. Chimia Ramnicu Valcea. In anul 2017 a fost medaliat la Campionatul National de Seniori la stilul aruncat. In momentul de fata, ca antrenor, se poate mandri cu faptul ca 10 dintre sportivii sai s-au calificat in finala de Juniori I la Cupa Romaniei la Haltere.

Dinu Paul – Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, si Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2017 Centura Neagra si gradul 5 DAN Karate Shotokan. A obtinut un numar de 188 de medalii, dupa cum urmeaza: 55 medalii aur, 52 medalii argint si 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale. A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Karate si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.

 

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2018/03/olanesti1-1.jpg