”Campionii României în școli, licee și universități” a ajuns și la Liceul de Arte “Victor Giuleanu”, unde au fost prezenți un număr impresionant de elevi, care pentru aproximativ 45 de minute au lăsat instrumentele deoparte și au stat de vorbă cu sportivi de valoare.
La eveniment au fost prezenți Dinu Paul – Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion Național și câștigator al Cupei Romaniei la karate. Bîlă Andreea – Raluca – Multiplă Campioană Națională, Europeană și Mondială de Karate și câștigătoare a Cupei României la karate, Roxana Moise,profesor de sport in cadrul liceului mai sus amintit, Adrian Comanescu – arbitru de fotbal și doamna Lelioara Alexandrescu, fostă atletă de performantă, multiplu medaliată la Campionatele Naționale de Atletism, actualmente antrenor de atletism și director la C.S. CHIMIA RâmnicuVâlcea.
Despre practicanții de karate și activitatea doamnei Lelioara alexandrescu am mai vorbit și în alte ocazii, unde am descris impresionanta cariera și activitatea pe care o desfășoară, iar pe acestă cale le mulțumim pentru disponibilitate și pentru deschiderea cu care au raspuns în derularea aceastui proiect.
Dorința noastră ar fi și aceea de a le mulțumi celor doi inimoși profesori de sport Roxana Moise și Adrian Comănescu care au ales să facă carieră, totodată dedicându-și timp pentru a forma oameni pentru societate din postura în care se află.
Roxana Moise este cunoscută și pentru faptul că a făcut parte din echipa „Razboinicii” din celebrul reality show Exatlon, care face senzaţie în această perioadă în România. În această competiţie, 20 de concurenti, dintre care 10 vedete, sunt într-o confruntare unică, ei folosindu-se de toate abilităţile lor fizice şi psihice pentru a-şi înfrânge adversarii şi pentru a-şi depăşi limitele. Totodată ea a fost prezentă în cadrul programului din postura de fostă handbalistă, având ocazia să le vorbească tinerilor elevi despre ceea ce înseamnă sportul de echipă.
Adrian Comănescu, dincolo de faptul că este profesor este și unul dintre valoroșii arbitri de fotbal de Liga I, unde din postura de central a fluierat la multe meciuri. Am aflat despre el că nu a fost ușor să ajungă să arbitreze la nivel înalt, dar prin multă muncă, efort fizic susținut și seriozitate a reușit să se afirme. Așa cum au spus și colegii de la alte sporturi, dacă ai o disciplină supravegheată atent și dacă muncești cu seriozitate și devotement, reușești să îți atingi obiectivul, fapt care l-a făcut pe experimentatul arbitru să-și câștige respectul pe terenul de fotbal.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a avut onoarea ca prin reprezentantul său, profesorul Bogdan Marinescu să fie alături de patru oameni de sport care au droit să le împărtășească și altora din experiența lor, pentru a le da un impuls celor care încă nu s-au hotărât să practice un sport.