Vouchere pentru sportivi

 Copiii nascuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima data la un club sportive deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere pentru achiziționarea de echipamente sportive, în cuantum de 300 de lei. În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 3 septembrie 2020, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență nr. 157 pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial în primul rând, pentru ca aceștia să poată practica sportul într-un cadru organizat și sigur în contextul actualei pandemii.

Ministrul Tineretului și Spotului, domnul Ionuț Marian Stroe a spus următoarele:

”Ne-am propus ca din 8 septembrie, momentul în care am dat acea ordonanță de urgență, până la 1 decembrie, să reușim să adunăm cel puțin 30.000 de beneficiari – de copii – ai acestei forme de sprijin care, spunem noi, la nivel comunităților, ar da un semnal de revigorare a activității sportive. Mi-e greu s-o recunosc, dar trebuie să o spun, sunt mesaje de alarmă care sper să responsabilizeze și părinții, și autoritățile, și școala mai ales: am ajuns pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa — este incredibil! De-asta spun că este necesar acest program, profitați de el.

Probabil la anul vom rotunji cifra și vom ajunge la cei 100.000 de noi copii legitimați în sport, numărul prevăzut și în Programul de Relansare Economică. Toți părinții, din acest moment, folosind certificatul de naștere, un act de identitate, o legitimație sportivă, o cerere tip și o declarație pe proprie răspundere, pot să dobândească acest voucher care este la îndemâna tuturor cluburilor și entităților sportive — atenție! — care au certificat de identitate sportivă. Asta este singura condiție. El poate fi valorificat, ca să știți, în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în țară”.

Detalii suplimentare se pot obtine de la domnul Dinu Paul,  consilier sport D.J.S.T. Vâlcea – 0721.713.725

OMTS 1199

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2020/09/OMTS-1199.pdf

Cerere+Declaratie+GDPR

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2020/09/CerereDeclaratieGDPR.pdf

Anexe 2,5, 6 (1)

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2020/09/Anexe-25-6-1.xlsx

Centralizator – DJST-DJSMB

http://djstvalcea.ro/wp-content/uploads/2020/09/Centralizator-DJST-DJSMB.xlsx